• Richtlijnen hervatten trainingen senioren

  9 mei 2020
 • Na de aankondiging van de versoepeling voor de sport op 6 mei door de overheid hebben de KNBSB en NOCNSF eerdere protocollen aangepast. Het huidige protocol bevat regels voor de volgende groepen:

  1. Kinderen en jongeren krijgen vanaf 29 april meer ruimte voor georganiseerde buitensport en -spel (geen officiële wedstrijden).
  2. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding samen buiten sporten.
  3. Jongeren van 13 tot en met 18 jaar mogen onder begeleiding buiten sporten met elkaar, maar dan met 1,5 meter afstand ertussen.
  4. Met ingang van 11 mei mogen sporters uit de groep 19+ buiten sporten met elkaar. Ook hierbij is 1,5 meter afstand tussen de sporters verplicht. Officiële wedstrijden en competities zijn tot 1 september niet mogelijk.
  5. Onderlinge (club) trainingswedstrijdjes/potjes zijn mogelijk. Hierbij dient de 1,5 meter maatregel ook in acht genomen te worden.

  Verdere details vanuit de KNBSB zijn hier te vinden.


  Natuurlijk zijn we allemaal enorm verheugd om toch weer langzaam te mogen beginnen met trainen. De diverse groepsapps van de teams werden weer actief, want iedereen heeft zin om weer te mogen trainen. Vanaf maandag 11 mei mogen we dan ook weer trainen met inachtneming van de inmiddels beruchte anderhalve meter. Helaas zijn officiële wedstrijden nog niet toegestaan.

  Maar er zijn meer zaken om rekening mee te houden.

  Andere verenigingen op ons complex

  Voor sommige sporten is het lastig om te kunnen trainen op hun eigen locatie. Met name de zaalsporten mogen helaas nog niet sporten in de zaal. Vennep Flyers helpt deze verenigingen door ruimte beschikbaar te stellen op ons complex.

  Momenteel maken de volgende verenigingen hier gebruik van:

  Beide trainen op het grasveld tussen softbalveld 1 en het beeballveld.

  Vaste Trainingstijden

  Het bestuur heeft een overzicht opgesteld voor de trainingen. Het is niet toegestaan om op andere tijden het complex te betreden. Indien het team aanvullende trainingen of onderlinge oefenwedstrijden wil, dient dit altijd te worden afgestemd met het bestuur. Dit schema is hier te vinden

  Parkeren

  Op 11 mei zal FreeStyle Gymnastic achter de Vespohal ook weer trainingen gaan hervatten. Zij zullen hiervoor het handbalveldje gebruiken. Hierdoor zullen zij de parkeerplaatsen naast de Vespohal gebruiken als toegangsroute en hebben ons verzocht om alleen gebruik te maken van de parkeerplaatsen voor de Vespohal (kleine parkeerplaats).

  Omdat dit een kleine parkeerplaats is, verzoeken wij de seniorleden uit Nieuw-Vennep om zoveel mogelijk met de fiets te komen.

   Verdere veiligheidsregels

  • Houd altijd 1,5 meter afstand.
  • Was je handen thuis voor en na de training.
  • Blijf thuis als je klachten hebt aan de luchtwegen of wanneer je koorts hebt.
  • Geen kauwgum, zonnepitten of tabak gebruiken om spugen te voorkomen.
  • Gebruik eigen materiaal. Indien je gedeeld materiaal gebruikt dien je dit voor en na gebruik goed te reinigen.
  • Kom op de afgesproken trainingstijd, maximaal 10 minuten voor aanvang training.
  • Na de training dien je het complex gelijk te verlaten.
  • De kantine en kleedkamers zijn gesloten, WC is open voor noodgevallen.
  • Neem een eigen bidon mee.
  • Desinfecteer ballen zo vaak mogelijk tijdens en na de training.

  Wij wensen alle teams veel plezier met het hervatten van de trainingen en we hopen natuurlijk dat we ook zo snel mogelijk veilig weer wedstrijden mogen spelen.